Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Adidas
Brands
Didriksons
Fusion
Fusion løbejakker
Helly Hansen
Outdoor
Regnjakke
Regnsæt
Regntøj
Regntøj dame
Regntøj herre
Regnøj
Shorts
Sko
T-shirts
Tenson
Tenson regntøj
Uncategorized
Under Armour

Regntøj

Bliv klar til efterårets regnvejr med et godt sæt regntøj. Når du vælger regntøj er det vigtigt at vælge et sæt der passer til dit aktivitetsniveau. Skal det bruges til at cykle på arbejde, arbejde i haven eller skal du for alvor være fysisk aktiv med lange vandreture i al slags vejr. Det er alt sammen vigtige ting at have i baghovedet inden du vælger regntøj til f.eks. din vandretur eller fisketur.

Regntøj til mænd og kvinder

tenson biscaya

Tenson Biscaya

Tenson Biscaya er til dig der ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, når du skal have regntøj. Sættet er Tensons topregnsæt, og udmærker sig...
regntøj

Helly Hansen regnsæt

Her er beskrivelsen af dette helly hansen regnsæt
regntøj dreng

hurricane 2

Teons hurricane er et meget godt regnsæt var block_td_uid_2_59397eb87abbe = new tdBlock(); block_td_uid_2_59397eb87abbe.id = "td_uid_2_59397eb87abbe"; block_td_uid_2_59397eb87abbe.atts = '{"limit":"5","sort":"","post_ids":"","tag_slug":"","autors_id":"","installed_post_types":"","category_id":"21","category_ids":"","custom_title":"titel","custom_url":"","show_child_cat":"","sub_cat_ajax":"","ajax_pagination":"","header_color":"#","header_text_color":"#","ajax_pagination_infinite_stop":"","td_column_number":1,"td_ajax_preloading":"","td_ajax_filter_type":"","td_ajax_filter_ids":"","td_filter_default_txt":"All","color_preset":"","border_top":"","class":"td_block_widget td_uid_2_59397eb87abbe_rand","el_class":"","offset":"","css":"","tdc_css":"","tdc_css_class":"td_uid_2_59397eb87abbe_rand","live_filter":"","live_filter_cur_post_id":"","live_filter_cur_post_author":"","block_template_id":""}'; block_td_uid_2_59397eb87abbe.td_column_number = "1"; block_td_uid_2_59397eb87abbe.block_type = "td_block_1"; block_td_uid_2_59397eb87abbe.post_count = "5"; block_td_uid_2_59397eb87abbe.found_posts = "7"; block_td_uid_2_59397eb87abbe.header_color...

Vandtæthed og vandsøjletryk

Dit regntøjs vandtæthed defineres af et såkladt vandsøjletryk. Vandsøjletrykket er helt teknisk en betegnelse for hvor mange milimeter vand regntøjet kan modstå på en kvadratcentimeter stof. Så på et regnsæt med vandsøjletryk på 10.000 kan du stille et rør på 10.000 milimeter (10 meter )med en tværsnitflade på en kvadratcentimeter fyldt med vand, uden at det trækker igennem stoffet.Det var den tekniske definition, men hvor højt et vandsøjletryk skal du bruge, for at holde dig tør? Og det afhænger fuldstændigt af brugssituationen. Som en tommelfingerregel vil et sæt med vandsøjletryk på 5.000 være fint til hverdagsbrug med korte cykelture eller gåture med hunden eller til supermarkedet. Et vandsøjletryk på 10.000 er til dig der bruger dit regntøj i tung regn i længere perioder.Vandsøjletrykket er dog ikke den eneste vigtige faktor til et vandtæt regnsæt. Det er nemlig ofte i syninger at dit regntøj først bukker under, og lader vandet sive igennem. Derfor er det vigtigt at syningerne er forstærkede med et vandtæt og holdbart materiale.

Åndbart regntøj

Udfordringen ved at lave et godt regnsæt, er at kombinere vandtæthed med åndbarhed. Mange af de helt billige rengsæt er vandtæt nok, men når du har det på, vil det hurtigt føles klamt uden at du bevæger dig ret meget. Det er rigtig meget regntøjs helt store hæmsko.Desværre findes der ingen sammenligningsskala når vi snakker åndbart regntøj. Nogle producenter slynger om sig med tal efterfulgt af en masse nuller, hvilket får mange til at tro at sættet er super åndbart. Men du skal passe på med at lade dig narre af producentens anmærkninger.Når der nu ikke er muligt at lave en 1:1 sammenligning af åndbarheden på regntøj fra forskellige producenter, er der andre ting du kan kigge efter. Har producenten tænkt på at lave ventilationsåbninger de mest udsatte steder som under armene, på ryggen eller i nakken? Det er nemlig helt essentielt hvis dit rengtøj ikke skal føles som en sort sæk du har trukket over hovedet.

Brugssituationer

Regntøj til at cykle på arbejde

Skal du primært bruge dit regntøj til at cykle på arbejde, er åndbarheden meget vigtig. Det nytter ingenting at dit regntøj holder regnen ude, hvis det samtidig lukker alt kondens inde, og ikke tillader din krop at ånde – så er du lige vidt. Derfor er det vigtigt at dit regntøj til at cykle på arbejde i har ventilationsåbninger under armene og eventuelt i nakken eller på ryggen.Vandtætheden er også vigtigt når du skal bruge dit sæt til at cykle på arbejde. Her anbefales det at vælge et sæt med et minimum vandsøjletryk på 5.000 ml. til de korte cykelture. Cykler du langt, anbefales det at du går op til 10.000 ml.Derudover, da du skal kunne bevæge dig i det, er det vigtigt at rengtøjet er fleksibelt. Mange regnsæt, og specielt de billige, er utroligt stive, og tillader ikke meget bevægelse før det føles ubehageligt. Vær også gerne opmærksom på om regntøjet er lydløst når du gnider der mod sadlen eller det andet ben. Det kan drive en til vanvid at høre på denne stive og krassende lyd ved hvert cykeltråd.

Regntøj til gåture

Igen handler det om hvor lange dine gåture er, og i hvilken intensitet du går. Til de korte ture ned til købmanden, er åndbarheden ikke det vigtigste. Her skal fokus være på vandtætheden. Her gør det heller ikke så meget at din regnjakke er fremstillet i stift pvc plast lignende materialer.Er dine gåture lange og i et raskt tempo, stiller det højere krav til åndbarheden. En gåtur kan hurtigt blive ødelagt af en klam og fugtig krop – og du begynder også hurtigt at fryse. Vælg her gerne et af de bedre, og som oftest dyrere sæt, med ventilationsåbninger de rigtige steder.Vandsøjletrykket må heller ikke blive for lavt. Er du ude i regnen mere end 10 minutter, vil et sæt med et lavt vandsøjletryk blive vådt efter 10-20 min afhængig af hvor hårdt det regner. Vælg ligesom til cykelturene regntøj med minimum vandsøjletryk på 5.000.

Anmeldelser af regntøj